Chileense wijn

Chileense wijn is toonaangevend op het gebied van kwaliteitswijn uit Zuid-Amerika. Men laat zien uitstekend te kunnen werken met verschillende druifsoorten, waardoor gezorgd wordt voor een divers en smaakvol aanbod. De Chilenen zijn al enkele jaren naam aan het verwerven als wijnland, waardoor deze wijn het ontdekken waard is. Chileense wijn kopen doe je eenvoudig online via de webshop van DrankDozijn.


Meer info

Wijn uit Chili


Wijn uit Chili kent een historie die teruggaat tot de 16e eeuw. In deze periode waren het de Spanjaarden die hier de 'pais' aanplantte De aanplanting van deze druifsoort is de erfenis van de Spaanse overheersing. Ondanks dat de basis voor de hedendaagse, bloeiende wijnindustrie in de 16e eeuw is gelegd, is de pais nog steeds terug te vinden in Chili. Wel betreft dit een uitstervend ras, doordat deze druifsoort tegenwoordig niet meer aangeplant wordt.

Door de eeuwen heen is gewerkt aan het verbeteren en constant houden van de kwaliteit, waardoor Chili hedendaags een belangrijk land is op de internationale wijnkaart. Chileense rode wijn was hetgeen waar vroeger de focus op lag, waarbij de cabernet sauvignon en carmenère de hoofdrol speelden. Op basis van deze druifsoorten wordt soepele rode wijn vervaardigd. Hedendaags laat men zien ook uitstekende witte wijn te kunnen vervaardigen op basis van de chardonnay of sauvignon blanc, waardoor ook dit absoluut het proberen waard is. Wijn uit Chili wordt veelal vervaardigd van één druifsoort, waardoor blends minder vaak voorkomen.

Wijngebieden Chili


De wijngebieden in Chili zijn grotendeels aangelegd op vlakke delen van het land met hierbij een rijke bodem. Tegenwoordig worden ook steeds meer wijngaarden op hellingen aangeplant met als doel het verbeteren van de kwaliteit. De productieomstandigheden voor wijn zijn uitstekend in dit land; het klimaat is relatief droog, de bodem is gezond en er zijn voldoende zonuren.

De eerst aangelegde wijngebieden in Chili bevinden zich in het midden van het land, zoals de bekende Central Valley. Veel van de hedendaagse Chileense wijnen worden hier vervaardigd. In deze regio kent men warme dagen en koele nachten wat de algemene kwaliteit van de wijn ten goede komt. De wijnstokken krijgen voldoende zonuren, maar ook de nodige koelte. Dit vertaalt zich door naar de kleur en aroma's van de wijn. 
El Pais wijn is hier een uitstekend voorbeeld van, dit is heerlijke Chileense wijn op basis van een brede selectie aan druifsoorten.