Haig Club Single Grain 70cl - online kopen

€53,50

Haig Club Single Grain staat bekend als een zachte, doch zoete whisky. Veel hints van butterscotch, toffee en vanille. Door de zoete ondertoon ideaal om te drinken met ijs of als onderdeel van een cocktail.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Prijsklasse
50 tot 75
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Grain Whisky
Land
Schotland
Kenmerk
Grain Whisky
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Haig Club is gebouwd op bijna 400 jaar distillatie ervaring en kunde in whiskyproductie van de familie Haig. In 1824 werd de Cameronbridge distilleerderij opgericht door John Haig en het was daar dat hij graanwhisky produceerde in koffieketels, een uitvinding die de grondlegger zou zijn van de moderne Schotse whisky industrie. Haig Club is ontstaan uit het erfgoed van innovatie en uitmuntendheid van de familie Haig in whisky maken. Het merk is mede geïnspireerd door archiefmateriaal daterend uit 1920, waarin Haig whisky werd aangeprezen als 'whisky voor clubmensen'.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel