Haig Club Single Grain 70cl - online kopen

Haig Club Single Grain 70cl

Haig Club Single Grain 70cl - online kopen

53,50

Haig Club Single Grain staat bekend als een zachte, doch zoete whisky. Veel hints van butterscotch, toffee en vanille. Door de zoete ondertoon ideaal om te drinken met ijs of als onderdeel van een cocktail.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Merk
Categorie
Grain Whisky
Land
Schotland
Kenmerk
Grain Whisky
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar
 

Grain Whisky is niet zo bekend als Single Malt is, maar zonder Grain whisky zou er enkel geen Single Malt bestaan. Het grote deel van de geproduceerde Grain whisky wordt gebruikt om Blended whisky te maken, doordat deze markt het grootst is.   Grain whisky is niet gemaakt van germoute gerst, zoals Single Malt whisky dit wel is. Grain whisky is veelal gemaakt van tarwe, mais, rogge of een combinatie tussen deze soorten. Typische smaken die in Grain whisky kunnen voorkomen zijn toffee, butterscotch en geroosterd brood.

Schotse whisky geniet wereldwijd aanzien, waarbij de grootste namen hun roots hier hebben liggen. Wat te denken van Ardbeg, Lagavulin, Laphroaig of Glenlivet? Of het nu Single Malt of Blended whisky is, Schotse whisky is het ontdekken waard.  Schotland staat bekend om het produceren van karakteristieke en smaakvolle whisky. De samenstelling van het karakter van een distilleerderij hangt af van vele factoren; het klimaat, graan, zuiver water, turf etc. Meer dan 100 jaar geleden begon men met de de export, waardoor het nu wereldwijd bekend is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de hoogste concentratie distilleerderijen herbergt.

Haig Club is gebouwd op bijna 400 jaar distillatie ervaring en kunde in whiskyproductie van de familie Haig. In 1824 werd de Cameronbridge distilleerderij opgericht door John Haig en het was daar dat hij graanwhisky produceerde in koffieketels, een uitvinding die de grondlegger zou zijn van de moderne Schotse whisky industrie. Haig Club is ontstaan uit het erfgoed van innovatie en uitmuntendheid van de familie Haig in whisky maken. Het merk is mede geïnspireerd door archiefmateriaal daterend uit 1920, waarin Haig whisky werd aangeprezen als 'whisky voor clubmensen'.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel