https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

glen elgin


Glen Elgin: Schotse whisky

Glen Elgin is een Schotse whisky afkomstig uit de Speyside regio. De distilleerderij is relatief klein vergelijking met de bekende namen die deze regio voortbrengt, maar toch weet Glen Elgin whisky liefhebbers te verrassen. Word bekend met deze stille kracht uit de Speyside regio en ontdek het vakmanschap. Je favoriete whisky koop je voordelig online via DrankDozijn.


Meer info


De Glen Elgin distilleerderij; waar de ambacht plaatsvindt

 
Deze Speyside distilleerderij is in 1898 opgericht in een periode waarin Schotse whisky aan een grote opmars bezig was. Voor ruim 50 jaar was dit de als laatst gebouwde distilleerderij uit Speyside totdat de Tormore in 1958 de deuren opende. Ondanks de oprichting in 1898 duurde het toch tot 1900 alvorens de productie begon. Na vijf maanden werd de distilleerderij echter al gesloten en gedurende de volgende jaren ontfermden meerdere partijen zich over het eigenaarschap. Hedendaags is het merk eigendom van Diageo.

Glen Elgin is halverwege de 20e eeuw met name bekend als belangrijk ingrediënt van een populaire blended whisky; White Horse. Er wordt echter ook single malt whisky geproduceerd. Het duurde tot 1977 tot Glen Elgin voor het eerst als single malt op de markt verscheen, dit gebeurde met de nog altijd populaire Glen Elgin 12. Centraal in het karakter van de whisky staat de fruitigheid van de spirit. Dit wordt verkregen door onder andere een relatief lange fermentatie en langzame distillatieperiode.

Glen Elgin whisky kopen


Glen Elgin whisky kopen begint bij DrankDozijn. Laat je verrassen door de huisstijl van dit merk en ontdek de complexiteit van de whisky. De Glen Elgin 12 years is dé single malt waar het allemaal mee is begonnnen voor deze distilleerderij en tot op de dag van vandaag neemt deze expressie een belangrijke positie in binnen het aanbod. Een volle geur gaat gepaard met zoete, fruitige en moutige invloeden. De whisky vertoont karaktereigenschappen die vaker voorkomen binnen Speyside whisky, maar toch is dit nét even anders.