https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

carsebridge


Carsebridge whisky

Carsebridge is één van de vele graan distilleerderijen die Schotland rijk was, maar inmiddels niet meer actief is. De oprichting vond plaats aan het eind van de 18e eeuw, waarbij de distilleerderij aanvankelijk begon met de productie van malt whisky. Later werd de overstap gemaakt naar graan whisky. Door de jaren heen groeide Carsebridge uit tot één van de grootste producenten van Schotland.


Meer info


Carsebridge distillery


De Carsebridge distillery produceerde een aanzienlijk volume aan het eind van de 19e eeuw, totdat een grote brand roet in het eten gooide. Hierdoor werd de productie noodgedwongen een jaar stilgelegd. Uiteindelijk werd de productie hervat en werden er meerdere uitbreidingen gedaan, maar desondanks mocht dit niet baten: de distilleerderij sloot officieel in 1983. Heel af en toe wordt er nog whisky uitgebracht die afkomstig is van Carsebridge, maar de bottelingen worden steeds schaarser.