https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

Indiase whisky

Indiase whisky is een smaakvolle aanvulling op het hedendaagse aanbod. De bekende merken zijn onderdeel van het assortiment en weten menig whiskyliefhebber te imponeren. Geniet van de veelal exotische smaken en geuren die een rijkelijke aanvulling zijn op het hedendaagse aanbod. 
Whisky bestellen doe je uiteraard voordelig online.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Whisky uit India: ontdek het smaakvolle aanbod


Whisky is ontzettend populair in India. Het land behoort tot de top wanneer gekeken wordt naar de consumptiecijfers. Echter is het belangrijk om hierbij aan te geven dat een overgroot deel van de 'whisky' die men produceert en in het eigen land drinkt, gemaakt wordt op basis van melasse in plaats van graan. Hierdoor is dit volgens Europese maatstaven geen whisky, zoals wij dit kennen. Buiten Europa en in het eigen land wordt dit echter wel als whisky betiteld.

Er zijn gelukkig uitzonderingen op de regel en dit zijn niet de minste: Amrut en Paul John. Beide distilleerderijen vervaardigen bijzondere single malt whisky. In 2004 is de Amrut distilleerderij opgericht en is men gestart met het produceren van 's werelds eerste Indiase malt. Later volgde Paul John in diens voetstappen. Beide distilleerderijen staan bekend om het bijzonder brede aanbod, waarin actief geŽxperimenteerd wordt met verschillende soorten vaten en gerstsoorten.

Bijzonder aan het Indiase klimaat is dat dit ontzettend verschilt van het Schotse klimaat. Desondanks lukt het men toch om hier zeer smaakvolle whisky te produceren. De relatief hoge temperatuur in het land zorgt ervoor dat er meer verdamping van water plaatsvindt tijdens het productieproces, waardoor de whisky sneller rijpt. In Schotland is het omgedraaid: door de lage luchtvochtigheid verdampt er juist meer alcohol dan water.

Goede Indiase whisky bestellen


Wanneer je op zoek bent naar Indiase whisky, bekijk dan het assortiment. Het is interessant om zelf te ontdekken hoe whisky uit India zich verhoudt ten opzichte van whisky uit meer 'traditionele' whiskylanden, zoals Schotland en Ierland. De bereidheid tot experimenteren is hoog in India, waardoor het aanbod zowel whisky op vatsterkte (cask strenght) omvat, maar bijvoorbeeld ook whisky gerijpt op bijzondere vaten. Laat je verrassen door de ambacht van deze distilleerderijen en ontdek India als whiskyland.