Locke's 8 years Single Malt 70cl - online kopen

Locke's 8 years Single Malt 70cl

Locke's 8 years Single Malt 70cl - online kopen

29,95

Locke's 8 years is een blended whiskey afkomstig uit Ierland. Het aroma is rijk en vol: tonen van fruit, gemout gerst, zoet graan en fruitschillen. De afdronk is vol van smaak en bevat moutige toetsen.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Merk
Categorie
Blended Malt
Land
Ierland
Leeftijd
8
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar
 

Een Blended Malt, ookwel Vatted Malt genoemd, is het vermengen van twee of meerdere Single Malt whisky's in één eindproduct. Op deze manier kunnen Single Malts, afkomstig van verschillende distilleerderijen uit Schotland samengevoegd worden.   Het grote verschil tussen een Blended Malt en een Single Malt is het wel of niet mogen gebruiken van Single Malt whisky van verschillende distilleerderijen. Bij een Blended Malt mag dit wel, bij een Single Malt mag dit niet.

Ierse Whiskey, bekend om de vaak zachte en lichte smaak. Dit gaat gepaard met florale tonen, een zuurtje, vanille en tonen van (gedroogd) fruit. Namen zoals Jameson, Teeling en Bushmills zijn bekend over de gehele wereld en voorzien de liefhebber van uitmuntende whisky.  Zolang als bekend is schrijven de Ieren whiskey op hun eigen manier. Door de grootschalige emigratie in de 17e eeuw, van Ieren die hun geluk gingen beproeven in Amerika, werd whiskey daar vervolgens ook geproduceerd. Dit geldt ook voor de schrijfwijze in Ierland, deze werd geïntroduceerd in Amerika. Ierland staat, samen met Schotland, bekend als dé grondlegger van de godendrank.

In 1843 koopt John Locke de in 1757 opgerichte Kilbeggan Distillery, die hevig in verval was geraakt. Waar het in het begin heel goed ging, werd het in de jaren erna steeds moeilijker om whiskey te verkopen, debet hier aan waren belastingverhogingen, concurrentie, de Ierse onafhankelijkheidsoorlog en traditionele maar langzame productie methodes. In 1957 moest de distilleerderij sluiten. Cooley Distillers blies de distilleerderij in 1988 weer nieuw leven in, voornamelijk om er whiskeys te laten rijpen in de opslaghuizen. In 2007, tijdens het 250 jarig bestaan, wordt de oude distillatieketel in ere hersteld en weer in gebruik genomen.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel