Locke's 8 years Single Malt 70cl - online kopen

€29,95 Max. 1 per order

Locke's 8 years is een blended whiskey afkomstig uit Ierland. Het aroma is rijk en vol: tonen van fruit, gemout gerst, zoet graan en fruitschillen. De afdronk is vol van smaak en bevat moutige toetsen.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Prijsklasse
25 tot 50
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Blended Malt
Land
Ierland
Leeftijd
8
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Beperkt leverbaar

 

De whisky's uit Ierland maken een enorme opmars. Een hedendaagse Irish whiskey wordt gekenmerkt door zijn zachte en lichte smaak, florale tonen, vleugje citrusvruchten, gevolgd door gedroogd fruit en vanille.

In 1843 koopt John Locke de in 1757 opgerichte Kilbeggan Distillery, die hevig in verval was geraakt. Waar het in het begin heel goed ging, werd het in de jaren erna steeds moeilijker om whiskey te verkopen, debet hier aan waren belastingverhogingen, concurrentie, de Ierse onafhankelijkheidsoorlog en traditionele maar langzame productie methodes. In 1957 moest de distilleerderij sluiten. Cooley Distillers blies de distilleerderij in 1988 weer nieuw leven in, voornamelijk om er whiskeys te laten rijpen in de opslaghuizen. In 2007, tijdens het 250 jarig bestaan, wordt de oude distillatieketel in ere hersteld en weer in gebruik genomen.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel