Jameson Whiskey

Jameson, misschien wel dé bekendste naam van alle Ierse whiskey's op de markt, wordt geroemd om zijn zachte en elegante karakter. Jameson is geliefd bij een uiteenlopend publiek, hieronder vallen zowel de beginnende whisky drinkers als de meer ervaren kenners. Bij DrankDozijn.nl vindt u verschillende soorten whiskey, waardoor de kans zéér groot is dat uw favoriet hier tussenzit. Hieronder vindt u een overzicht van alle Jameson die momenteel op voorraad is. Uiteraard kunt u uw favoriete soort direct online bestellen via de webshop.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Jameson en zijn historie


De geschiedenis van Jameson whiskey gaat terug tot de 18e eeuw, de periode waarin de Schot John Jameson de Bow Street Distillery kocht in Dublin. Aan het eind van de 18e eeuw had de distilleerderij al meerdere hectare aan grond en meer dan 300 werknemers in dienst. Rond het jaar 1900 was Jameson al op verschillende plaatsen in de wereld verkrijgbaar.

In deze periode is grotendeels de basis gelegd voor het aanzien dat het merk hedendaags heeft. Toch zijn er ook tegenslagen gekend, zoals beide wereldoorlogen en de Ierse burgeroorlog. Beide hebben hun stempel op de distilleerderij gedrukt. Desalniettemin is Jameson deze periode heelhuids doorgekomen, waarna men zich weer kon focussen op de toekomst. Jameson wordt driemaal gedistilleerd, waardoor een uiterst soepele en goed gebalanceerde smaak ontstaat. Deze manier van werken is door John Jameson zelf geďntroduceerd en wordt vandaag de dag nog steeds toegepast.

 

Jameson whiskey kopen


Jameson neemt een prominente plek in binnen het whiskey assortiment van DrankDozijn. Ontdek het uitgebreide aanbod aan Jameson en bestel uw favoriete Ierse whiskey gemakkelijk en voordelig online via de webshop. Wanneer u vóór 17.00 uur bestelt dan heeft u de bestelling de volgende dag in huis!*

Mocht u vragen hebben dan kunt u onze klantenservice. Op de hoogte blijven van nieuws omtrent nieuwe producten? Volg dan ons DrankDozijn Blog.