https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

Chivas Regal

Chivas Regal is één van de bekendste merken wat betreft blended whisky. De Strathisla distilleerderij is de thuishaven van deze bijzonder populaire whisky. De meeste bekende whisky van het merk is hoogstwaarschijnlijk de Chivas Regal 12, welke geliefd is over de gehele wereld. Ga op zoek naar uw favoriete Chivas whisky, de kans is groot dat u deze bij DrankDozijn tegenkomt.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina
 

De rijke historie van Chivas Regal


Chivas Regal geniet een rijke historie. In 1836 verhuisden de broers James en John Chivas van het platteland richting Aberdeen. James werkte daar in een winkel die was gespecialiseerd in wijn en sterke drank. In 1841 nam hij samen met broer John de winkel over en gingen zij zich verder verdiepen in de productie van sterke drank. Dit, doordat zij vonden dat de single malt whisky van die tijd niet aan hun verwachtingen voldeed. Zij begonnen toen zelf met het blenden wat uiteindelijk resulteerde in Chivas Regal whisky.

in 1842 bezocht de Engelse Koningin Victoria voor het eerst Schotland en de broers vielen met hun whisky in de belangstelling van de Koningin. Na een jaar kregen ze van dezelfde Koningin een 'royal warrant' oftewel, hofleverancier van het Koningshuis. Vandaar ook de merknaam Chivas Regal, 'regal' staat voor koninklijk en is een eerbetoon aan Koningin Victoria. De echte naamsbekendheid genoot het merk pas vanaf de Tweede Wereldoorlog, toen het merk in Amerika voet aan de grond kreeg en bekende persoonlijkheden gecharmeerd raakten van deze luxe whisky.

 

Chivas Regal whisky bestelt u voordelig online


Chivas Regal whisky neemt een belangrijke plek in binnen het assortiment van DrankDozijn. Geniet van een ruim aanbod aan verschillende soorten blended whisky. Bestellen doet u eenvoudig online tegen een lage prijs. Bestellingen van een volle doos met 12 bezette plekken of een waarde van €250,- worden gratis verzonden. Bij vragen kunt u contact opnemen met onze klantenservice, wij helpen u graag verder.