Talisker

Talisker produceert single malt whisky met veelal een maritiem karakter. Door whisky op een grote diversiteit aan vaten te laten rijpen zorgt Talisker voor een breed smaakaanbod. Ondanks de invloeden vanuit verschillende soorten vaten is de huisstijl duidelijk herkenbaar; de whisky is ruig en avontuurlijk en kent gelijkenissen met het stormachtige landschap waar de distilleerderij gevestigd is. Ontdek het Talisker assortiment en laat u verrassen door de verschillende soorten en smaken. Bestellen doet u eenvoudig online tegen een scherpe prijs via de webshop van DrankDozijn.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina


 

Het verhaal achter Talisker


De single malt whisky van Talisker wordt sinds jaar en dag geproduceerd op het Schotse eiland Skye. Het ruige landschap waar de distilleerderij is gevestigd is terug te zien in het uiterlijk van de flessen en komt ook vaak in de smaak naar voren. Talisker behoorde tot de favoriete whisky's van een bekende Schotse dichter uit de 19e eeuw. Deze dichter noemde de naam van de distilleerderij in een van zijn gedichten, waarna de populariteit van het merk flink toenam.

Tot 1960 liep alles voortvarend bij Talisker tot een grote brand roet in het eten gooide. De distillatieruimte brandde af door een moment van onoplettendheid van een van de medewerkers. Gelukkig werd kort hierna alles in werking gesteld om de schade te herstellen. Hedendaags is Talisker niet meer weg te denken uit de markt van single malt whisky.

 

Koop Talisker whisky voordelig online


Veel soorten Talisker whisky vindt u terug in de webshop van DrankDozijn. Whisky van Talisker is gemakkelijk en voordelig online te bestellen. Op werkdagen voor 17.00 uur besteld en betaald is de volgende dag in huis, ook op zaterdag!* Indien u vragen heeft dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Wilt u op de hoogte blijven van nieuws omtrent whisky en andere dranken? Bekijk dan ons Drankdozijn Blog.