https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

speyside distillery


speyside distillery

Speyside Distillery: Speyside whisky met een twist

De Speyside Distillery bevindt zich in een schitterende, bergachtige omgeving in de Speyside regio van Schotland. Hier wordt in alle rust gewerkt aan het vervaardigen van smaakvolle en zeer diverse whisky. Het hedendaagse aanbod kenmerkt zich door het gebruik van een grote diversiteit aan vaten, waardoor je als whiskyliefhebber verschillende kanten van deze distilleerderij leert kennen. Smaakvolle whisky uit de Speyside regio van Schotland ontdekken? Bekijk dan het aanbod.


Meer info


speyside distillery

Speyside Distillery: van gerstmaalderij tot whiskyproducent

 
De Speyside Distillery staat op een fraaie plek gevestigd die voorheen een gerstmaalderij huisvestte. Deze maalderij was al in de 18e eeuw actief en is uiteindelijk tot 1965 in bedrijf geweest. Na dit jaar is gestaag de verandering ingezet die uiteindelijk tot een single malt whisky distilleerderij leidde. Nu werkt men hier aan het vervaardigen van over het algemeen lichte en delicate single malt die bekend staan om diens toegankelijkheid.

De distilleerderij staat bekend als één van de mooiste van het land mede door de prachtige omgeving. Men tracht zoveel mogelijk lokale ingrediënten te gebruiken in het productieproces. Zo komt het graan uit de plaatselijke omgeving, maar wordt ook water uit de nabijgelegen Tromierivier gebruikt. De distilleerderij staat er verder om bekend te experimenteren met verschillende vatsoorten voor de rijping, waardoor het aanbod uiteenlopende whisky's omvat. Benieuwd naar de ambacht van Speyside Distillery? Bekijk dan het aanbod.