Redbreast 21 years Pot Still 70cl - online kopen

Redbreast 21 years Pot Still 70cl - online kopen

175,00 Max. 1 per order

Redbreast 21 years Pot Still is een rijke, complexe whisky. Gerijpt in zowel bourbon als first fill Oloroso sherry vaten. Het is een top whisky welke door Jim Murray's Whisky Bible 2017 is bekroond tot whisky van het jaar. Een echte aanrader.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Merk
Categorie
Pot Still
Land
Ierland
Leeftijd
21
Kenmerk
Pot Still
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
46,00 %
Status
Direct leverbaar
 

Het produceren van Pot Still whiskey is een stijl die veelvuldig voorkomt in Ierland. Pot Still whiskey wordt gemaakt op basis van een mix tussen gemoute en ongemoute gerst. Dit zorgt voor een typisch pot still karakter; kruidig en licht zoet.   Traditionele namen uit Ierland, zoals Jameson en Red Breast, gebruiken deze manier van produceren. Een nieuwe naam, zoals Green Spot, hanteert een gelijke methode. Op deze manier wordt de markt van een uitgebreider assortiment aan Pot Still whiskey voorzien.

Ierse Whiskey, bekend om de vaak zachte en lichte smaak. Dit gaat gepaard met florale tonen, een zuurtje, vanille en tonen van (gedroogd) fruit. Namen zoals Jameson, Teeling en Bushmills zijn bekend over de gehele wereld en voorzien de liefhebber van uitmuntende whisky.  Zolang als bekend is schrijven de Ieren whiskey op hun eigen manier. Door de grootschalige emigratie in de 17e eeuw, van Ieren die hun geluk gingen beproeven in Amerika, werd whiskey daar vervolgens ook geproduceerd. Dit geldt ook voor de schrijfwijze in Ierland, deze werd geïntroduceerd in Amerika. Ierland staat, samen met Schotland, bekend als dé grondlegger van de godendrank.

Redbreast is een pot-still whiskey uit Ierland, geproduceerd in de New Midleton Distillery door Irish Distillers.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel