Midleton Dair Ghaelach 70cl - online kopen

Midleton Dair Ghaelach 70cl - online kopen

€215,00 Max. 1 per order

Midleton Dair Ghaelach is de eerste Ierse whiskey die ooit gefinisht is in Virgin Oak Hogsheads. Het betreft een blend van distillaten die tussen de 15 en 22 jaar gerijpt hebben op ex-bourbon vaten. Daarna volgt de finish op Virgin Oak Hogsheads voor een periode van 10 maanden. Tonen van mout, boter, banaan, room en kaneel vormen het aroma. De smaak doet eveneens denken aan een combinatie tussen mout en boter. Verder bananenpudding en lichte invloeden uit fruit. De afdronk is zowel fruit als zoet; peer, perzik, appel, karamel, mout en vanille zijn allemaal waarneembaar.

Let op! Dit artikel neemt 2 plekken in de doos in beslag

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Prijsklasse
100 en hoger
Alcohol%
vanaf 50,00 t/m 59,99
Merk
Categorie
Blended
Land
Ierland
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
58,20 %
Status
Direct leverbaar

 

De whisky's uit Ierland maken een enorme opmars. Een hedendaagse Irish whiskey wordt gekenmerkt door zijn zachte en lichte smaak, florale tonen, vleugje citrusvruchten, gevolgd door gedroogd fruit en vanille.

Midleton is een merk dat valt onder Irish Distillers en wordt sinds 1966 gemaakt in Midleton in het oosten van Cork, Ierland. Irish Distillers is een samensmelting van John Power & Son en John Jameson & Son. In 1972 werd Bushmills er nog aan toe gevoegd en zo ontstond een monopolie is de productie van Ierse whiskey. In 1975 werd de huidige distilleerderij gebouwd. Vele merken Ierse whiskey komen hiervandaan, waaronder het vlaggenschip Midleton Very Rare.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel