Kilbeggan 70cl - online kopen

Kilbeggan 70cl

Kilbeggan 70cl - online kopen

16,50

Kilbeggan is vaal goud kleurig en heeft in de geur tonen van citroengras en limoen. De smaak is stevig, soepel en zoetig met een uitgesproken moutkarakter. De afdronk is mooi in balans.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Merk
Categorie
Blended
Land
Ierland
Kleur
Goud
Geur
Rijk, met een vleugje turf
Smaak
Stevig, fruit en licht rokerig
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar
 

De term 'blended' betekent mix of mengsel. In whiskyland bedoelt men hier dus een mix van whisky's mee die gemengd worden tot één whisky. Dit kan een mix van twee whisky's betreffen, maar ook van meerdere.   De whisky die wordt gemixt kan afkomstig zijn van verschillende distilleerderijen. Op deze manier kan het smaakaanbod verder verbreed worden. Blended whiskies behoren toe aan enkele van de meest bekende merken; Johnnie Walker, The Famous Grouse, Chivas Regal en Jameson. Deze blended whisky's zijn bekend over de hele wereld en worden in nagenoeg alle landen verkocht.

Ierse Whiskey, bekend om de vaak zachte en lichte smaak. Dit gaat gepaard met florale tonen, een zuurtje, vanille en tonen van (gedroogd) fruit. Namen zoals Jameson, Teeling en Bushmills zijn bekend over de gehele wereld en voorzien de liefhebber van uitmuntende whisky.  Zolang als bekend is schrijven de Ieren whiskey op hun eigen manier. Door de grootschalige emigratie in de 17e eeuw, van Ieren die hun geluk gingen beproeven in Amerika, werd whiskey daar vervolgens ook geproduceerd. Dit geldt ook voor de schrijfwijze in Ierland, deze werd geïntroduceerd in Amerika. Ierland staat, samen met Schotland, bekend als dé grondlegger van de godendrank.

Kilbeggan whiskey wordt gedistilleerd in de plaats Kilbeggan, in het midden van Ierland. Kilbeggan is in 1757 officieel opgericht toen de familie McManus een licentie kreeg om legaal te distilleren. The Old Kilbeggan Distillery is eveneens de oudste producent die reeds 250 jaar non-stop met een vergunning zijn typische Ierse Blended Whiskey stookt. Tegenwoordig is het eigendom van de Cooley Distillery.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel