https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

nikka


Nikka whisky

Nikka whisky is een bekende naam in zowel Japan als daar buiten. Het bedrijf wat achter de whisky zit, de Nikka Whisky Distilling Company, heeft een aantal distilleerderijen in bezit. Bekende namen als Nikka Taketsuru en Nikka Yoichi zijn hier ook van afkomstig. Ontdek nu zelf waarom Japanse whisky zo populair is en ga op zoek naar uw favoriete soort.


Meer info

Meer artikelen laden

Nikka Yoichi


Nikka Yoichi staat garant voor rijke, geturfde en krachtige whisky. De whisky verkrijgt zijn kenmerkende karakter door het verhitten van pot still ketels met natuurlijk koolpoeder. De distilleerderij staat gevestigd op het Noordelijk gelegen eiland Hokkaido, waar het sinds de eerste helft van de 20e eeuw actief is.

De distilleerderij bevindt zich op een locatie waar de lucht bijzonder schoon is en waar de luchtvochtigheid precies goed is. Dit is van groot belang wanneer de vaten opgeslagen liggen, zodat de whisky (verder) kan rijpen. Ook is er een overvloed aan water beschikbaar wat gefilterd wordt door een laag turf. Het klimaat kent veel gelijkenissen met dat van Schotland, waardoor het een ideale omgeving is om whisky in te produceren.

Nikka Taketsuru


Nikka Taketsuru is een bekende naam op het gebied van blended malt whisky. Deze vertakking van Nikka whisky is vernoemd naar Masataka Taketsuru, de grondlegger van Japanse whisky en oprichter van Nikka. Hij was de eerste Japanner die de kunst van whiskyproductie meester was, waarbij hij zijn kennis opdeed in Schotland om dit vervolgens mee terug te nemen naar Japan. Waar hij begon als stagiair is hij uiteindelijk uitgegroeid tot Master Blender, waarna hij Japanse whisky als begrip op de kaart heeft gezet. Op basis van zijn visie is verder gewerkt aan het produceren van voortreffelijke whisky die zich kan meten met whisky uit Europa.