Freixenet Carta Nevada 75cl - online kopen

Freixenet Carta Nevada 75cl

Freixenet Carta Nevada 75cl - online kopen

11,95

Freixenet is 's werelds beroemdste cava, vooral bekend van de zwarte Cordon Negro fles. Al jaren is Freixenet wereldwijd nummer 1 op het gebied van cavawijnen. Freixenet is afkomstig uit de Penèdes ten noordwesten van Barcelona en wordt geheel volgens de Méthode Traditionelle geproduceerd.

Inhoud
75cl
Categorie
Cava
Land
Spanje
Druif
Macabeo/Parellada/Xarello
Merk
Sluiting
Kurk
Smaak
Lichtzoet & Zoet
Alcoholpercentage
12,00 %
Status
Direct leverbaar
 

Cava is een mousserende wijn die afkomstig is uit Spanje. Cava wordt gemaakt op basis van het sap van verschillende druifsoorten. Het grootste deel van de productie is afkomstig uit de Penedèsstreek. Binnen de productietechnieken zijn overeenkomsten te vinden met die van Champagne, toch mogen beide soorten niet met elkaar verward worden.   Tussen Cava's wordt onderscheid gemaakt op basis van de zoetheid, zo ontstaan er verschillende soorten. De Brut is één van de meest bekende soorten, welke bekend staat als verfijnd en droog van smaak. De Brut leent zich ook goed om als aperitief te worden ingezet.

Freixenet, denkt men aan Spaanse cava, ook wel de Spaanse champagne genoemd, dan denkt men al gauw aan Freixenet (spreek uit: "Fres-juh-nè". Het wijnhuis is gelegen in Catalonië, in Sant Sadurní d'Anoia, nabij Barcelona en verkoopt ruim 200 miljoen flessen per jaar. Zoals vele wijnhuizen is dit bedrijf een echte familiebedrijf en heeft, ondanks haar immense, haar familiekarakter en kwaliteit nog steeds weten te behouden. Vanuit Spanje zeggen wij: "Saludos!"

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel