Bell's Original 70cl - online kopen

Bell's Original 70cl

Bell's Original 70cl - online kopen

11,95

Bell's heeft een rijke amber kleur en de geur is zoet en geurig. De smaak is om in te bijten. Tonen van rozijnen, toffee en fruit met een lichte rokerigheid. De afdronk van Bell's is vriendelijk en verwarmend.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Merk
Categorie
Blended
Land
Schotland
Kleur
Goudgeel
Geur
Rijk, caramel, zoet fruit
Smaak
Aanzet van turf en wat zoetig
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar
 

De term 'blended' betekent mix of mengsel. In whiskyland bedoelt men hier dus een mix van whisky's mee die gemengd worden tot één whisky. Dit kan een mix van twee whisky's betreffen, maar ook van meerdere.   De whisky die wordt gemixt kan afkomstig zijn van verschillende distilleerderijen. Op deze manier kan het smaakaanbod verder verbreed worden. Blended whiskies behoren toe aan enkele van de meest bekende merken; Johnnie Walker, The Famous Grouse, Chivas Regal en Jameson. Deze blended whisky's zijn bekend over de hele wereld en worden in nagenoeg alle landen verkocht.

Schotse whisky geniet wereldwijd aanzien, waarbij de grootste namen hun roots hier hebben liggen. Wat te denken van Ardbeg, Lagavulin, Laphroaig of Glenlivet? Of het nu Single Malt of Blended whisky is, Schotse whisky is het ontdekken waard.  Schotland staat bekend om het produceren van karakteristieke en smaakvolle whisky. De samenstelling van het karakter van een distilleerderij hangt af van vele factoren; het klimaat, graan, zuiver water, turf etc. Meer dan 100 jaar geleden begon men met de de export, waardoor het nu wereldwijd bekend is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de hoogste concentratie distilleerderijen herbergt.

Bell's is een echte Schotse blended whisky die van origine werd gedistilleerd door Arthur Bell & Sons Ltd. Tegenwoordig valt het onder de vlag van Diageo en behoort het tot de best verkopende whisky's in het Verenigd Koninkrijk. Het begon allemaal in 1851 toen Arthur Bell een aantal single malts samenvoegde tot een consistente blended whisky. Bell ging in 1863 een samenwerkingsverband aan met Arthur Kinmond en zoon Robert Bell. Robert kreeg de regie in handen over de binnenlandse markt en Kinmond over de overzeese regio's. Toen Arthur Bell stief in 1921 werd het bedrijf volledig geleid door Kinmond. Door de enorme vraag uit Amerika waren ze genoodzaakt andere distilleerderijen ( Blair Athol, Dufftown en The Inchgower Distillery) over te nemen. Toen de Bell Brothers in 1942 stierven, werd de accountant William Govan Farquharson de voorzitter van het concern. Hij verlegde de focus naar marketing en daardoor floreerde de onderneming. In 1954 exporteerde Bell's naar 130 verschillende landen. In 1985 werd de onderneming overgenomen door Guinness en tenslotte door Diageo.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel