Moonshine: een dranksoort met een lange historie

Moonshine is van origine een term voor gedistilleerde drank met een zťťr hoog alcoholpercentage. Deze dranksoort heeft naam verworven in het verleden toen dit illegaal geproduceerd werd. Sinds 2010 is moonshine officieel legaal in Amerika en wordt dit erkend als een heldere, ongerijpte whiskey. Ben je op zoek naar deze drank? Bekijk dan het aanbod.


Meer info

Moonshine: lees meer over deze dranksoort


In Amerka wordt al een lange tijd sterke drank vervaardigd, zo ook moonshine. Deze dranksoort heeft een rijke historie die teruggaat tot de 18e eeuw. De illegaal gestookte drank was in deze tijd mateloos populair. De productie vond vaak gedurende de nacht plaats, zodat dit minder opviel. De stokers wilde koste wat het kost de belastingen en taxen op alcohol mijden, waardoor veelvuldig in een afgelegen, bosrijke omgeving werd gestookt. Hedendaags is de productie een stuk minder spannend, doordat deze dranksoort sinds 2010 legaal is. De drank die het meest overeenkomt met de 'oude' moonshine is helder van kleur en heeft een relatief hoog alcoholpercentage. Hedendaags zijn ook meer toegankelijke, smaakvolle varianten aan het aanbod toegevoegd.

Moonshine whiskey kopen


Wil je moonshine whiskey verder ontdekken? Hedendaags bereiken uiteenlopende moonshine uitgaves de markt, waardoor je uit meerdere soorten kunt kiezen. De moonshine die geÔnspireerd is op de drank die vroeger werd vervaardigd is te herkennen aan de transparante kleur en het relatief hoge alcoholpercentage. Met verloop van tijd zijn hier nieuwe expressies bijgekomen met een bijzondere smaak. Op deze wijze wordt een breder smaakaanbod gecreŽerd.