Penderyn Peated Malt 70cl - online kopen

Penderyn Peated Malt 70cl - online kopen

44,95

Penderyn Single Malt Peated Welsh Whiskey.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Krachtig & Rokerig
Merk
Categorie
Grain Whisky
Land
Wales
Kleur
Heel lichtgeel
Geur
Fruitig, vanille en rokerig
Smaak
Rokerig, vol, toets van eiken
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
46,00 %
Status
Direct leverbaar
 

Grain Whisky is niet zo bekend als Single Malt is, maar zonder Grain whisky zou er enkel geen Single Malt bestaan. Het grote deel van de geproduceerde Grain whisky wordt gebruikt om Blended whisky te maken, doordat deze markt het grootst is.   Grain whisky is niet gemaakt van germoute gerst, zoals Single Malt whisky dit wel is. Grain whisky is veelal gemaakt van tarwe, mais, rogge of een combinatie tussen deze soorten. Typische smaken die in Grain whisky kunnen voorkomen zijn toffee, butterscotch en geroosterd brood.

Bij whisky uit Wales denkt men gauw aan Penderyn. De geproduceerde whisky staat bekend als zoetig en karaktervol. Het experimenteren met het finishen van whisky op verschillende vaten, zorgt ervoor dat Penderyn hedendaags een verassend fijn whisky aanbod heeft.  Een keer opzoek naar wat anders, maar toch in de buurt van Schotland willen blijven? Laat je verleiden door het verassend diverse assortiment van Penderyn whisky, de trots uit Wales. Of het nu whisky die is die gefinisht is op sherryvaten, Madeiravaten of gewoon Single cask is, Penderyn heeft een smaakvolle aansluiting op deze wensen.

Aan het begin van het nieuwe millennium besloot een groep vrienden om te breken met hun gewoontes en hun droom na te jagen; als eerste Welshe' distilleerderij in meer dan een eeuw tijd, single malt whisky maken. Dat gingen ze doen het Welsh dorpje Penderyn in het prachtige Brecon Beacons, een nationaal park vol bergen, stroompjes, rivieren en watervallen. In 2004 tijdens St. David's Day, werd in het bijzijn van Prins Charles, de eerste fles Pendryn Single Malt Welsh Whisky uitgebracht.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel