Buchanan's De Luxe 12 years 1ltr - online kopen

Buchanan's De Luxe 12 years 1ltr - online kopen

49,95

Buchanan's De Luxe 12 years is verbluffend zacht van textuur en enorm fruitig. Aroma's van gedroogde perzik, geroosterde noten, cacao en specerijen. In de afdronk geroosterde brioche, gepocheerde peer, honing en specerijen.

Inhoud
1ltr
Smaakprofiel
Licht & Bloemig
Merk
Categorie
Blended
Land
Schotland
Leeftijd
12
Kleur
Goud
Geur
Fris, zacht, neus van amandel
Smaak
Fris, fruit, zachte afdronk
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar
 

De term 'blended' betekent mix of mengsel. In whiskyland bedoelt men hier dus een mix van whisky's mee die gemengd worden tot één whisky. Dit kan een mix van twee whisky's betreffen, maar ook van meerdere.   De whisky die wordt gemixt kan afkomstig zijn van verschillende distilleerderijen. Op deze manier kan het smaakaanbod verder verbreed worden. Blended whiskies behoren toe aan enkele van de meest bekende merken; Johnnie Walker, The Famous Grouse, Chivas Regal en Jameson. Deze blended whisky's zijn bekend over de hele wereld en worden in nagenoeg alle landen verkocht.

Schotse whisky geniet wereldwijd aanzien, waarbij de grootste namen hun roots hier hebben liggen. Wat te denken van Ardbeg, Lagavulin, Laphroaig of Glenlivet? Of het nu Single Malt of Blended whisky is, Schotse whisky is het ontdekken waard.  Schotland staat bekend om het produceren van karakteristieke en smaakvolle whisky. De samenstelling van het karakter van een distilleerderij hangt af van vele factoren; het klimaat, graan, zuiver water, turf etc. Meer dan 100 jaar geleden begon men met de de export, waardoor het nu wereldwijd bekend is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de hoogste concentratie distilleerderijen herbergt.

Buchanan's Whisky is in 1884 opgericht door James Buchanan. De whiskymarkt ervaarde in die periode een spectaculaire groei en James realiseerde zich al snel dat de meerderheid van de whisky's zeer sterk van smaak waren. Hierop besloot hij een lichtere, verfijnde whisky te maken. Hij gebruikte hiervoor alleen Schotse whisky's met een minimale leeftijd van 12 jaar. Al snel werd de uitstekende kwaliteit ook door anderen erkend en kon James zijn bedrijf uitbreiden. Zijn harde werk en ambitie leidde hem naar een van 's werelds bekendste whiskymerken.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel