Boodles Gin 70cl - online kopen

Boodles Gin 70cl

Boodles Gin 70cl - online kopen

23,95

Boodles Gin is een londen dry gin welke onder andere met nootmuskaat, salie en rosemarijn wordt gemaakt. Er worden geen citrus botanicals aan deze gin toegevoegd.

Inhoud
70cl
Subgroep
Gin
Merk
Land
Verenigd Koninkrijk
Smaak
Kruidig & Krachtig
Stijl
London Dry Gin
Alcoholpercentage
47,00 %
Status
Direct leverbaar
 

De London Dry Gin is een droge, frisse en heldere gin die duidelijk naar jeneverbes smaakt. Tevens kunt u vaak de aanwezigheid van citrusvruchten proeven. Deze ginstijl is sinds de 19e eeuw het meest overheersend en vormt de basis van menigvuldige cocktails. Deze variant leent zich eveneens zeer goed voor de gin and tonic. Een veel gemaakt misverstand is dat de benaming London niet verwijst naar de stad maar naar de stijl.

Het merk Boodles is in 1845 opgericht en is vernoemd naar 'the Boodle's gentlemen's club' uit St. James, London. Deze club was in 1762 opgericht door Edward Boodle. De gin werd oorspronkelijk geproduceerd door Cock Russel & Company en werd gebotteld in de Verenigde Staten door Seagram's. In 2001 werden de activa aan verschillende bedrijven verkocht, inclusief Pernod Ricard, die Boodles verder uitbreidde. In 2012 werd Boodles vervolgens overgenomen door Proximo Spirits of New Jersey. In oktober 2013 werd Boodles gin na lange tijd van afwezigheid, in een nieuw ontworpen fles , opnieuw gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel