https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

singleton of dufftown


Singleton of Dufftown

Singleton of Dufftown distilleert zijn whisky's in een kleine plaats naast Dufftown. De 'Dullan Water' rivier is de natuurlijke scheiding van de distilleerderij met Dufftown.


Meer info


Dufftown


 Het deel 'Dufftown' in de merknaam verwijst naar 'Duff Clan' een clan die altijd in deze omgeving heeft gewoond en grote stukken land bezat. Op het moment dat whisky een enorme toevlucht nam, kwamen in 1890 de twee Liverpoolse ondernemers Richard Stackpole en Peter Mackenzie richting de Speyside. Ze wilden kijken of het mogelijk was om de molens uit het gebied te gebruiken bij het distilleerproces. Samen met John Symon, de eigenaar Distillery Company Limited op te richten. Echter, vertrok Peter Mackenzie in 1898 naar Edinburgh om zelf whisky te gaan produceren. Na periodes van ups and downs en moest hij genoodzaakt alles verkopen aan Arthur Bell. Onder zijn hoede floreerde de onderneming en verkocht het aan Guinness. Deze werd vervolgens weer overgenomen door de huidige eigenaar Diageo. Tot op heden is de Dufftown Distillery de grootste distilleerderij van de Diageo UDV groep.