https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

boomsma


Boomsma

Boomsma stamt uit 1883, in dit jaar wordt de Grossierderij in koloniale goederen en gedistilleerde dranken van Dirk Boomsma ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Leeuwarden. De...


Meer info


onderneming richtte zich voornamelijk op het bevoorraden van winkels en cafés in de hele provincie van kruidenierswaren en drank. In 1895 neemt Jodocus Boomsma de firma over en breidt de handel uit buiten de provincie Friesland. Langzamerhand begint de Boomsma Genever ook bekender te worden in de regio Rotterdam. Na de Tweede Wereldoorlog nam de zoon van Jodocus, Anton Richard het bedrijf over en start met exporteren naar Duitsland en Belgie. Heden ten dage bepaalt de 5e generatie de activiteiten van de onderneming. Naast de handel in binnen- en buitenlands gedistilleerd zijn ze nu ook gespecialieerd in import en verkoop van wijnen.