https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

asbach


Asbach: een bekende naam op het gebied van weinbrand

Asbach is een van de meest bekende sterke drankmerken van Duitsland. De drank, die veelal bekend staat om karakteristieke en harmonieuze smaken, weet zowel liefhebbers in het binnen- als buitenland al jaren te boeien. Meer dan 100 jaar ervaring komt samen in Asbach Uralt. Ontdek dit Duitse vakmanschap en ga op zoek naar jouw favoriete soort.


Meer info


Is Asbach een cognac?


Het antwoord op deze vraag is: nee. Asbach Uralt is een distillaat dat op wijnbasis gemaakt wordt en afkomstig is uit Duitsland. De productie van cognac is gebonden aan een aantal regels, waaronder dat de drank in de Franse Cognacstreek vervaardigd moet worden. Doordat Asbach hier niet aan voldoet, is dit per definitie geen cognac. Wel zijn de druiven die in het productieproces gebruikt worden, afkomstig uit het Franse Charente dat gelegen is in de Cognacstreek. De productie van de drank zelf vindt hier echter niet plaats, dit gebeurt in Duitsland. Asbach is dus geen cognac, maar wat is het dan wel? Het merk wordt onder de categorie brandy geschaard, wat een verzamelnaam voor distillaten op wijnbasis is.

Asbach is sinds 1892 actief in Duitsland waarbij het hedendaags uitgegroeid is tot één van de grootste merken in de binnenlandse drankenmarkt. Ervaring, passie en vakmanschap komt samen in de distillaten die men op basis van enkel de beste ingrediënten vervaardigd. Tot op de dag van vandaag is de wijn die in het productieproces gebruikt wordt, afkomstig van een wijnmakerij die in eigen beheer is. De wijnen ondergaan een tweevoudige distillatie in koperen ketels, waarbij de spirit in drieën verdeeld wordt. Het middelste gedeelte van het distillaat, wat het meest zuiver en geschikt is om te laten rijpen, wordt enkel gebruikt om uiteindelijk Asbach van te maken.

De rijping speelt een belangrijke rol binnen het vormen van het karakter van de drank. Om deze reden rijpt de spirit op relatief kleine vaten, gemaakt van Limousin eiken. Hier krijgt de spirit alle tijd om volwassen te worden en exact het juiste bouquet te ontwikkelen. Nadat deze rijpingsperiode afgerond is, vindt er nog een tweede rijping plaats waarbij tal van verschillende distillaten samengevoegd worden zodat deze met verloop van tijd één geheel vormen.

Asbach Uralt koop je online tegen een scherpe prijs

 
Asbach Uralt online bestellen doe je voordelig en snel via de webshop van DrankDozijn. Je vindt hier verschillende expressies toebehorend aan het merk, waardoor je ruime mogelijkheden hebt om bekend(er) te worden met de ambacht. Kies voor de standaardexpressie van het merk of kies voor een variant met een langere rijpingstijd. Voor wat voor variant je ook kiest, geniet ervan zoals jij dit wilt.