Wijn uit SiciliŽ

SiciliŽ is ťťn van de meest populaire gebieden wanneer het over Italiaanse wijn gaat. Zowel liefhebbers van witte als rode wijn hebben voldoende keuze om te genieten van ťcht Siciliaans vakmanschap. Met een rijke historie, een uitstekend klimaat en moderne productiemethoden heeft dit Italiaanse eiland een vaste plek in de top op wijngebied veroverd. Bestel wijn uit SiciliŽ eenvoudig en voordelig online.


Meer info

SiciliŽ: alles over deze prachtige wijnstreek


Het eiland SiciliŽ bevindt zich in het Middellandse zeegebied en men is al decennia lang actief met het verbouwen van wijn. Dit met zonovergoten gebied bevindt zich aan de voet van de laars. Het landschap kent veel heuvels en bergen met als uitschieter de vulkaan Etna. De aanwezigheid van deze vulkaan zorgt ervoor dat de bodemsamenstelling uitstekend is voor het vervaardigen van wijn. Voeg hier relatief veel zonuren aan toe met een gematigde neerslag, en de fundering voor wijnbouw kan bijna niet beter.

In het verleden werd wijn uit SiciliŽ minder goed ontvangen dan vandaag de dag het geval is. Hedendaags zijn de oogsten relatief beperkt in vergelijking met vroeger, wat de algemene kwaliteit van de druiven ten goede komt. Er heeft een omschakeling plaatsgevonden in de wijnbouw, waarbij de focus van kwantiteit naar kwaliteit is verschoven. Tezamen met de nodige investeringen in de vinificatietechnieken aan het eind van de 20e eeuw, heeft dit SiciliŽ ťcht op de internationale wijnkaart gezet.

Siciliaanse wijn, wat kan je verwachten?

 
Siciliaanse wijn is populair onder liefhebbers van zowel rode als witte wijn Door het beperken van de oogst en het verbeteren van de kwaliteit staat SiciliŽ hedendaags bekend als een ontzettend dynamisch wijngebied. Het gebruik van inheemse druiven zoals de Caterratto, Grillo en Nero d'Avola weet menig liefhebber over te halen om SiciliŽ verder te ontdekken. Ben je liefhebber van aromatische, frisse en stevige witte wijn? Kies dan voor de Caterratto. Wanneer je toch van mťťr toegankelijke wijnen houdt dan is het aan te raden om voor de Grillo te gaan. Ook aan liefhebbers van Siciliaanse rode wijn is gedacht; de Nero d'Avola druif zorgt voor krachtige, fruitige wijnen met wat zuren.