DiSaronno is hedendaags een zeer geliefd merk, zowel in ItaliŽ als daarbuiten. Met trots mag dit merk zich 's werelds meest gedronken Italiaanse likeur noemen. Onderdeel van het succes is de veelzijdigheid van de drank, waardoor DiSaronno met uiteenlopende (fris)dranken gemixt kan worden. Ontdek de mogelijkheden en ga op zoek naar uw favoriete samenstelling.


Meer info

DiSaronno amaretto, de geschiedenis


Het verhaal achter DiSaronno amaretto gaat terug tot in de 16e eeuw, een bijzondere periode in de Italiaanse geschiedenis. In 1525 kreeg een leerling van Leonardo da Vinci, genaamd Bernadino Luini, de opdracht om een wandschildering te maken van de heilige Madonna. Om Madonna zo goed mogelijke te portretteren, koos Bernadino een beeldschone lokale herbergierster als model. Als blijk van dank ontwikkelde de herbergierster een likeur voor de schilder. De legende van DiSaronno amaretto is hier geboren.

Gedurende de 17e eeuw kwam het veel voor dat er in families eigen likeur werden gedistilleerd. Zo ook in de familie van Giovanni Reina. Giovanni herontdekte het recept van de herbergierster, waarna dit decennia lang in de familie is gebleven. Uiteindelijk was het Domencio Reina die in het begin van de 20e eeuw een winkel opende in het hart van Saronno en hier de DiSaronno Originale produceerde.

Amaretto DiSaronno aanbieding


Zoekt u naar een Amaretto DiSaronno aanbieding? Dan bent u aan het juiste adres bij DrankDozijn. Wij hanteren het gehele jaar door een vaste lage amaretto DiSaronno prijs. Ontdek nu zelf de meest populaire likeur van ItaliŽ en geniet hiervan hoe u dat wilt. Bestel uw drank voordelig en snel online, waarna dit eenvoudig thuisbezorgd wordt.