Jopen 4-Granen Bok 75cl - online kopen

Jopen 4-Granen Bok 75cl

Jopen 4-Granen Bok 75cl - online kopen

5,50

Jopen 4-Granen Bok is robijnrood van kleur en ongefilterd. De smaak neigt naar een vers gepelde mandarijn, welke het bier zijn frisse en levendige smaak geeft. Jopen 4-Granen Bok eindigt met een rookachtige gebrandheid en is het enige vier granen bokbier ter wereld.

Inhoud
75cl
Categorie
Bokbier
Land
Nederland
Brouwerij
Jopen Brouwerij
Merk
Gisting
Lage gisting
Alcoholpercentage
6,50 %
Status
Direct leverbaar
 

Bokbier is een seizoensbier, bekend van de Herfst- of Lentebok. Bokbieren waren voorheen altijd ondergistende bieren, maar tegenwoordig kunnen dit ook bovengistende bieren zijn.  De kleur van het bier is veelal roodbruin met op smaakgebied invloeden uit mout en karamel. De mout wordt gebrand, waardoor een warme karaktervolle smaak ontstaat. Verder is het bier goed in balans met zowel zoete als bittere tonen.

De Brouwerij Jopenkerk waar het Jopen-bier wordt geproduceerd in de voormalige Jacobskerk van Haarlem. Het is is in 1992 ontstaan dankzij de Stichting Haarlems Biergenootschap. Deze stichting had als doel, het opnieuw op de markt brengen van traditionele Haarlmese bieren. Enig zoekwerk naar traditionele recepten in het stadsarchief resulteerde in twee bruikbare recepten. Het resultaat waren Koyt en Adriaan. In 1996 kwam het in handen van Jopen BV, zij beschikte pas sinds 2010 een eigen brouwerij, hiervoor lieten ze het produceren bij andere brouwerijen. Sinds 2011 is de omgebouwde kerk nu een volledige werkende brouwerij met een mooi inpandig caférestaurant. De naam Jopen is afgeleid van de biervaten die een inhoud hadden van 112 liter en de kades van het Spaarne bezette die in de volksmond ook wel Haarlemse Jopen werd genoemd.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel