Duchesse de Bourgogne 75cl - online kopen

Duchesse de Bourgogne 75cl

Duchesse de Bourgogne 75cl - online kopen

5,50

Duchesse de Bourgogne is een bier van gemengde gisting. Het is een zoet-fruitig bier met een aangename frisse afdronk. Duchesse de Bourgogne wordt gebrouwen met diep gebrande mouten en overjaarse hop met een laag bitterheidsgehalte. Na de hoofdgisting en lagering rijpt Duchesse de Bourgogne nog maandenlang verder in eikenhouten foeders. Duchesse de Bourgogne heeft een volle, zoete en frisse smaak.

Inhoud
75cl
Categorie
Bruin/Donker
Land
BelgiŽ
Brouwerij
Verhaeghe
Merk
Gisting
Hoge gisting
Alcoholpercentage
6,20 %
Status
Direct leverbaar
 

Bruin of donker bier bevat vaak zoete en karaktervolle smaken. Soms gaat dit gepaard met licht bittere invloeden, dit verschilt per soort. Bruin bier staat bekend als een bovenggistend biersoort.

Duchesse de Bourgogne is een Belgisch oud bruin bier dat door Brouwerij Verhaeghe in Vichte wordt gebrouwen. Reeds sinds 1957 maakte de brouwerij al Bourgogne des Flandres, maar het recept was niet van hen en toen het merk werd verkocht aan een andere brouwerij, besloot Verhaeghe zelf een bruin bier te maken met een gelijkaardige naam; Duchesse de Bourgogne. De naam verwijst naar Maria van Bourgondië, echtgenote van Maxmilliaan van Oostenrijk. Het is een West-Vlaams roodbruin bier van hoge gisting met een alcoholpercetage van 6,2%. Na hoofdgisting en tweede lagering, rijpt het bier nog 18 maanden op eiken vaten. Dit geeft het bier fruitige smaak.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel