https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

mitchell&son


Mitchell & Son: producent van de populaire Spot whiskeys

Achter iedere Spot whiskey gaat een lange historie schuil waarin kleurrijke karakters centraal staan. De whiskeys worden vervaardigd door Mitchell & Son, een écht Iers familiebedrijf dat vakmanschap ademt. Je vindt hier verschillende expressies terug, waaronder de populaire Green Spot. Fan van dit merk of wil je Ierse whiskey (verder) ontdekken? Bekijk het aanbod en bestel direct online via de webshop.


Meer info


Mitchell & Son: ontdek het aanbod van dit Ierse familiebedrijf


De roots van het merk gaan terug naar de 19e eeuw, een periode waarin het bedrijf zich focuste op de import van wijn en het tegelijkertijd als whiskey-entrepot diende. Het verhaal achter de Spot whiskeys gaat terug naar de periode waarin de Jameson distillery hun spirit aan whiskey-entrepots verkocht, die het vervolgens namens de distilleerderij in (versterkte) wijnvaten lieten rijpen. Mitchell & Son was hier de ideale partij voor doordat zij zich al vroeg toelegde op de import van deze wijnvaten. In deze periode legden zij de basis voor enkele van de beste pot still whiskeys die het land rijk was.

De daadwerkelijke rijping vond onder de straten van Dublin plaats. Het bedrijf beschikte over speciaal ingerichte kelders die onder de straten door met elkaar verbonden waren. Toen de vaten die voorheen wijn bevatte, gevuld werden met de spirit van Jameson, werden deze vaten gemarkeerd met een geverfde stip. Doormiddel van deze markering werd eenvoudig in kaart gebracht hoe lang de spirit moest rijpen. Blauw betekende zeven jaar, groen was tussen de zeven en tien jaar, geel was twaalf jaar en rood moest vijftien jaar rijpen. Deze werkwijze wordt vandaag de dag nog steeds aangehouden.

Irish Spot whiskey bestel je voordelig bij DrankDozijn

 
Ierse whiskey ademt vakmanschap en voor de Spot whiskey is dit niet anders. Ongeacht of je aan het begin van je whisk(e)y-ontdekkingsreis staat of al jaren niets anders drinkt, Spot whiskey is het ontdekken waard. Het merk produceert volgens typische Ierse tradities, waarbij het pot still whiskey op de markt brengt. Dit vervaardigt men op basis van een combinatie van gemoute en ongemoute gerst. Deze stijl vind je enkel binnen Ierland terug, waardoor dit iets is wat je als whiskey liefhebber geprobeerd moet hebben. Natuurlijk vind je diverse expressies terug in de webshop van DrankDozijn.