https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

Australische wijn

Australische wijn is door de jaren heen steeds populairder geworden en de verwachting is dat dit blijft aanhouden. De wijnbouwers staan bekend om het gebruik van verschillende druifsoorten, maar de absolute favoriet is de shiraz druif. Ondanks het uitdagende klimaat lukt het de wijnboeren toch om kwalitatief uitstekende wijn te vervaardigen, waarin fruitige toetsen vaak een belangrijke rol spelen. Ontdek nu zelf waarom wijn uit AustraliŽ steeds populairder wordt onder de liefhebbers.


Meer info

Wijngebieden in AustraliŽ


De wijngebieden in AustraliŽ liggen verspreid door het gehele land, waarbij een grote diversiteit aan druiven wordt gebruikt. De shiraz druif wordt gezien als het kopstuk op gebied van Australische rode wijn, waardoor wijn op basis van deze druifsoort een goede kennismaking is met het Australisch vakmanschap. Het grootste deel van AustraliŽ is tť warm en droog voor de wijnbouw, waardoor het overgrote deel van het totale volume in het zuiden van het land wordt geproduceerd.

De druifsoorten die lof oogsten in AustraliŽ en daarbuiten zijn de shiraz, cabernet sauvignon, sťmillon en chardonnay. In klassieke wijnlanden worden strenge regels gehanteerd omtrent gebiedsafbakeningen, de te gebruiken druivenrassen en vinificatiemethoden. Typerend voor Australische wijnbouw is dat de wijnboeren relatief veel vrijheid genieten. De focus wordt meer gelegd op innovatie evenals de algemene kwaliteit, in plaats van op traditie. Dit heeft ervoor gezorgd dat men in de wijngebieden van AustraliŽ garant staat voor bijzondere, eigenzinnige wijnen waarin fruitige notities vaak rijkelijk aanwezig zijn.

Shiraz wijn uit AustraliŽ


Shiraz wijn uit AustraliŽ wordt gerekend tot de top. Van oorsprong komt deze druifsoort uit Frankrijk, waarbij in de 19e eeuw de oversteek naar AustraliŽ is gemaakt. Deze druif groeit ondanks het warme klimaat bijzonder goed, waarmee de Shiraz zijn veelzijdigheid laat zien. Op basis van deze druif wordt heerlijke, intense rode wijn vervaardigd waarmee AustraliŽ naam heeft verworven als wijnland.