https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

Jenever online kopen

Jenever is een alom bekend Nederlands distillaat en kan ook niet ontbreken in de webshop van DrankDozijn. Met een ruim assortiment van jonge jenever tot oude jenever is de kans bijzonder groot dat u slaagt bij Drankdozijn. Nagenoeg alle bekende merken zijn terug te vinden in de webshop. Kies uw favoriet op merk, soort of prijs en bestel eenvoudig online.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Het verschil tussen jonge en oude jenever


Er wordt onderscheid gemaakt tussen oude en jonge jenever. Een belangrijk verschil tussen beide is de manier van productie, alsook het percentage moutwijn dat de drank bevat. Rond 1900 veranderde de productiemethode door de intrede van de kolomdistillatie. Op deze manier kan er continu alcohol gestookt worden. De alcohol is de basis voor de nieuwe jenever en heeft de plek van de traditioneel gestookte moutwijn ingenomen.

Deze nieuwe manier van jenever stoken werd omschreven als het 'jonge recept'. Hier is de naam van jonge jenever van afgeleid. Het verschil in het percentage aan moutwijn is dat jonge jenever maximaal 15% bevat en oude jenever minstens 15%.

 

Online jenever bestellen via de webshop van Drankdozijn


Via de webshop van DrankDozijn bestelt u eenvoudig en snel online, waarna u bestelling wordt thuisbezorgd. Bestellingen die op werkdagen voor 17.00 uur zijn geplaatst en betaald worden de volgende dag aangeboden*.

Neem vrijblijvend contact op met de klantenservice voor meer informatie. Leest u graag over diverse soorten dranken? Volg dan ons DrankDozijn Blog.