Gordon's Gin 70cl - online kopen

Gordon's Gin 70cl

Gordon's Gin 70cl - online kopen

11,95

Gordon's Gin, misschien wel de meest bekende en gedronken gin ter wereld. Alhoewel Gordon's Gin een echt Engels product is, ligt de oorsprong van de gin echter in Nederland.

Inhoud
70cl
Subgroep
Gin
Merk
Land
Schotland
Smaak
Citrus & Fris
Stijl
London Dry Gin
Alcoholpercentage
37,50 %
Status
Direct leverbaar
 

De London Dry Gin is een droge, frisse en heldere gin die duidelijk naar jeneverbes smaakt. Tevens kunt u vaak de aanwezigheid van citrusvruchten proeven. Deze ginstijl is sinds de 19e eeuw het meest overheersend en vormt de basis van menigvuldige cocktails. Deze variant leent zich eveneens zeer goed voor de gin and tonic. Een veel gemaakt misverstand is dat de benaming London niet verwijst naar de stad maar naar de stijl.

Gordon's London Dry Gin is ontwikkeld door Alexander Gordon, een Londenaar van Schotse afkomst. Hij opende een distilleerderij in 1769 in het Southwark gebied om in 1786 te verhuizen naar Clerkenwell. De gin die hij ontwikkelde bleek een succes en het recept is tot op de dag van vandaag onveranderd. Gordon's is 's werelds best verkochte London Dry Gin. Tegenwoordig vindt de productie plaats in Fife in Schotland.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel