https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

Absint, sterke drank met een verhaal

Absint is een sterke drank met een roemrijke geschiedenis waarin veel is gebeurd. Van ťťn van de meest populairste drankjes in Frankrijk en Zwitserland rond het jaar 1800, tot een verbod op de legale productie hiervan 100 jaar later, alles is aan bod gekomen. Gelukkig is absint hedendaags gewoon weer te verkrijgen en dat is goed nieuws voor de liefhebbers hiervan. Op zoek naar manieren om mixdrankjes en cocktails naar nieuwe hoogtes te stuwen? Bekijk dan ons aanbod.


Meer info

Absint kopen


Absint kopen is niet altijd even eenvoudig geweest, doordat hier net na het jaar 1900 een verbod op kwam in verschillende landen. Dit begon in Frankrijk en Zwitserland, waarna enkele andere landen volgden. Vooral in Frankrijk en Zwitserland was absint bijzonder geliefd aan het begin van de 19e eeuw, waardoor een officiŽle productiestop ervoor zorgde dat de dranksoort in het verval raakte.

In Frankrijk en Zwitserland verdween absint van het toneel, door onder andere het toedoen van een politieke partij welke overmatig alcoholgebruik streng wilde aanpakken. Door de grote populariteit van absint werd deze dranksoort een doelwit op de politieke agenda. Dit resulteerde uiteindelijk een officieel verbod in Zwitserland in 1904, waarna Frankrijk in 1914 volgde. Later zouden ook andere landen dit voorbeeld overnemen, waardoor absint kopen vrijwel geen optie meer was. Pas in 1990 werd in Zwitserland het officiŽle verbod opgeheven waarna andere landen hier langzaamaan in meegingen. Vanaf dit moment was het weer toegestaan om deze sterke drank te produceren.

Hoe drink je Absint?


Benieuwd naar hoe je absint drinkt? Doordat de drank een relatief hoog alcoholpercentage heeft, is het aan te raden om de absint te mixen. Een bekende drinkwijze is een mix met ijswater en suiker. Vul een glas met wat absint en plaats een absintlepel over het glas met hierop een suikerklontje. Laat vervolgens het ijswater langzaamaan op het suikerklontje druppelen, zodat dit oplost en in de drank terechtkomt. Dit zorgt er voor dat het (licht) bittere karakter van de drank goed gebalanceerd wordt door de suiker, wanneer het geheel goed geroerd wordt. Er kan uiteraard ook gekozen worden om absint toe te voegen aan een grote diversiteit aan cocktails. Aan te raden is om hier met een kleine hoeveelheid te beginnen, door het relatief hoge alcoholpercentage en de sterke smaak. Met absint krijgen uiteenlopende cocktails een bijzondere twist en fraaie kleur.