vat 69


Vat 69 whisky

Vat 69 whisky is een bekende blend wiens historie teruggaat tot 1882. Deze whisky is populair geworden door het veelzijdige karakter en scherpe prijs. Met Vat 69 kunt u uitstekend mixen, maar ook heerlijke cocktails maken. Ontdek zelf de mogelijkheden, bestel uw favoriete whisky voordelig online.


Meer info


Vat 69, het verhaal


Vat 69 is een creatie die in 1882 rijkelijk experimenteerde met het maken van whisky. Tijdens een proeverij kwamen bekenden van William Sanderson samen om verschillende blends te proeven. De blends bevonden zich allemaal in aparte vaten, met als doel van die avond het ontdekken van dé ideale Schotse blended whisky. De geselcteerde blends werden allen beoordeeld en aan het eind van de avond werd de whisky uit Vat 69 unaniem tot winnaar van de avond gekozen. Zodoende is hier de naam van de whisky uit voortgevloeid.

Vat 69 wordt vervaardigd op basis van verschillende malt en grain whisky's. De whisky zelf wordt gekenmerkt door een fruitig en ietwat kruidige karakter. Het is bekend dat de whisky van Ardmore een belangrijke rol speelt in het vervaardigen van de whisky. Het handelsmerk van Vat 69 whisky is diens opvallend groengekleurde fles met zwarte label. Het uiterlijk hiervan is gebaseerd op hoe dit in 1882 op het winnende vat stond.

Vat 69 prijs


De Vat 69 prijs van DrankDozijn is het gehele jaar extra scherp. Bent u op zoek naar een voordelige whisky waar u uitstekend mee kunt mixen? Zoek dan niet verder! Een volle doos van 12 flessen wordt altijd gratis verzonden, zodoende kunt u éxtra voordelig van uw dranken genieten.