https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

pearse


Pearse whiskey

Pearse is een Iers whiskey merk dat zowel blended als single malt whiskey van verschillende leeftijden produceert. De distilleerderij is relatief kleinschalig en bevindt zichzelf in een kerk in Dublin: de St. James Church. Deze kerk heeft een ontzettend lange historie en is volledig gerestaureerd toen Pearse whiskey dit als thuisbasis betrok. Het merk combineert historie op het gebied van dranken met de allernieuwste technologieŽn. Liefhebber van Ierse whiskey? Bekijk dan het aanbod van Pearse.


Meer info


Pearse Lyons Distillery


Pearse Lyons is de oprichter van Pearse whiskey. Zijn persoonlijke passie voor het brouwen en distilleren van dranken, evenals zijn drang om te ondernemen, leidde uiteindelijk tot de oprichting van het merk. Een gedeelte van zijn passie is afkomstig van zijn familiehistorie, doordat hij afkomstig is van zes generaties aan kuipers: werklui die zich bezighielden met het maken van houten tonnen en vaten. Deze laatste werden gebruikt om Ierse whiskey op te rijpen.

Na zijn studie waarbij hij zich specialiseerde in gistfermentatie, tevens een cruciaal onderdeel in het whiskyproductieproces, verhuisde hij naar Amerika. Hier richtte hij een biotechnologiebedrijf op waarin gist weer centraal stond. Zijn verbondenheid aan het brouwen en distilleren trok nooit weg, waardoor hij uiteindelijk in 1999 besloot om een craft brouwerij te kopen. Hier zette hij zijn eerste stap op het gebied van brouwen en jaren later zou dit tot de oprichting van Pearse whiskey leiden, waarvan de distilleerderij in 2017 zijn deuren opende.

Pearse whiskey online kopen


Je vindt verschillende Pearse whiskey expressies terug in de webshop van DrankDozijn. Het aanbod bestaat uit zowel blended als single malt whiskey die allen bekend staat om soepele en toegankelijke smaken. Het merk staat symbool voor al het goede van Ierse whiskey. Ontdek nu zelf wat jou favoriet is en bestel deze voordelig online via de webshop.