lagavulin


Lagavulin: een iconische distilleerderij

Lagavulin, een iconische naam op het gebied van single malt whisky, is gevestigd op het Schotse eiland Islay. Dit eiland is de thuisbasis van verschillende alom gerespecteerde distilleerderijen en staat bekend om de krachtige en robuuste whisky die menig liefhebber weet te boeien. Wanneer je op zoek bent naar peated whisky die vol van smaak is, zoek dan niet verder en kies voor de alom bekende 
Lagavulin 16 years of ontdek de rest van het assortiment.


Meer info


Lagavulin whisky: ontdek échte Islay whisky


Lagavulin whisky is afkomstig uit de mythische stad Port Ellen, gelegen in het zuiden van het eiland. De distilleerderij bevindt zich in een prachtige omgeving en grenst direct aan een baai, wat zorgt voor een schitterend uitzicht. Lagavulin wordt gezien als de belichaming van Islay whisky; het is krachtig, complex en zit boordevol smaak. Het whiskyassortiment van deze distilleerderij rijpt voor een groot deel op bourbon- of sherryvaten, of een combinatie hiertussen. De vatkeuze is van groot belang voor het vormen van het karakter van de uiteindelijke whisky. Het hart van het assortiment wordt al jaren gevormd door de populaire Lagavulin 16, maar de distilleerderij biedt meer dan enkel dit.

Een whisky waarin het robuuste goed tot uiting komt is de Lagavulin 8 years, tevens onderdeel van het vaste assortiment. Deze jongere variant heeft nog een ruig randje, waar diens oudere broer bekend staat als rijker en complexer door de langere rijpingsperiode. Wanneer je juist een andere kant van deze distilleerderij wilt leren kennen, kies dan voor een van de jaarlijks terugkerende Distillers Editions. Bij deze uitgaves ondergaat de whisky een tweede rijpingsperiode op vaten die voorheen gevuld waren met Pedro Ximénez. Dit zorgt ervoor dat de huisstijl van het merk harmonieus gebalanceerd wordt door het zoete van sherry.

Koop Lagavulin voordelig online


Al jaren fan van Lagavulin of ga je deze distilleerderij pas net ontdekken? Wat het antwoord op deze vraag ook is, dit merk is er een dat op ieder whiskylijstje moet staan. Whisky van dit merk koop je voordelig online via de webshop. Je vindt hier een ruim aanbod waardoor de kans groot is dat je een fles tegenkomt die aansluit op jouw smaak. Kies voor een van de Lagavulin whisky's die toebehoren aan het kernassortiment, laat je verassen door de verschillende Distillers Editions of ontdek een Lagavulin op vatsterkte.