https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

kweichow


Kweichow

Kweichow is een grote firma afkomstig uit China en is gespecialiseerd in de productie van Maotai, ook bekend als Moutai. Dit betreft een sterke drank die onder andere op basis van sorghum (een graansoort) wordt vervaardigd. De drank staat bekend als de trots van China en wordt met name tijdens speciale gelegenheden geserveerd. Bekend(er) worden met Maotai? Kies dan voor Kweichow!


Meer info


Kweichow Maotai: lees meer over deze drank


Maotai wordt in de gelijknamige stad geproduceerd, gelegen in de provincie Guizhou. De productie is plaatsgebonden, zoals onder andere ook bij champagne het geval is. Kweichow is een ontzettend grote speler in deze markt, mede doordat het bedrijf gedeeltelijk eigendom van de staat is. De distilleerderij staat in een omgeving met uitstekende klimatologische omstandigheden: milde winters worden afgewisseld met warme zomers. Verder bevindt het zich aan de bovenzijde van de 20 kilometer lange Chishui rivier en hier komt tevens het water vandaan dat gebruikt wordt voor de productie van de drank. Dit water staat bekend om diens puurheid en is rijk aan micronutriŽnten, wat zich doorvertaalt naar de kenmerkende smaak van de drank.