johnnie walker


Johnnie Walker whisky

De whisky van Johnnie Walker is een van de bekendste en meest verkochte whisky's ter wereld. Bij zowel de beginnende whiskydrinker als bij de meer ervaren kenners zijn de verschillende Johnnie Walker labels ontzettend populair. Kies voor de goede en bekende Black of Red label of ga als echte liefhebber voor de Johnnie Walker Blue Label, het absolute kopstuk. Bij DrankDozijn koop je jouw favoriete whisky tegen een scherpe prijs. Bekijk het uitgebreide aanbod en bestel direct online.


Meer info

Meer artikelen laden

Het ontstaan van de speciale Johnnie Walker Labels


Het merk Johnnie Walker is ontstaan in 1820 toen John Walker besloot om whisky te verkopen vanuit zijn groente- en kruidenierszaak in Kilmarnock. Zakendoen was iets dat hem op het lijf was geschreven en ook whisky maken ging hem goed af. Omdat de kwaliteit van de whisky's indertijd nogal verschilde, besloot John Walker om de whisky's te mengen, ofwel te 'blenden'. Hierdoor kon hij een constantere kwaliteit waarborgen.

In 1857 is John Walker overleden waarna hij zijn bedrijf naliet aan zijn zoon Alexander. In deze periode vertolkte Groot-BrittanniŽ een belangrijke rol binnen de industriŽle revolutie. In Kilmarnock werd een trein in gebruik genomen, waarmee goederen naar schepen vervoerd konden worden om vervolgens de gehele wereld over te gaan. Alexander Walker bracht in 1867 de eerste officiele whisky uit onder de naam 'Old Highland whisky' en deze werd via schepen naar alle uithoeken van de wereld vervoerd.

Om de kans op breuk te verkleinen en tegelijkertijd mťťr flessen mee te kunnen nemen per reis, werd de inmiddels beroemde vierkante fles geÔntroduceerd. In 1889 draagt Alexander Walker het bedrijf over aan zijn twee zoons; Alexander II en George. Zij waren het die in 1909 hun assortiment aan whisky vernoemden naar de kleur van het etiket. Johnnie Walker Red Label en Black Label waren vanaf dat moment een feit.

De Johnnie Walker Collectie


Bij DrankDozijn bieden we een ruim assortiment Johnnie Walker whisky's aan, zowel instappers als exclusieve varianten. Zo vind je hier bekende expressies, zoals de Johnnie Walker Green Label of Gold Label terug, maar ook limited editions zoals Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen. Ook kom je de White Walker van het merk tegen, geÔnspireerd op de populaire serie Game of Thrones. Als liefhebber van dit merk is de kans groot dat je hier vindt wat je zoekt.

Bestel Johnnie Walker whisky eenvoudig online


Jouw favoriete Johnnie Walker bestel je voordelig via de webshop van DrankDozijn. Laat je verrassen door de diversiteit binnen het aanbod en ga op zoek naar de fles die bij jou past. Je vindt hier diverse complexe whisky's die vol fruitige, kruidige of juist rokerige hints zitten. Dit zorgt ervoor dat er voor iedere gelegenheid een geschikte fles is. Drink je whisky puur, met ijs of in de mix, de mogelijkheden zijn eindeloos.