https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

el ron prohibido habanero


El Ron Prohibido Habanero

In 1700 arriveerden Spaanse handelsschepen in koloniŽn in de Nieuwe Wereld overladen met producten uit Spanje. Populair was de zoete wijn in vaten, die later, als ze leeg waren, weer werden...


Meer info


gevuld met Chinguirito, een Mexicaanse rum. De rum werd meegenomen naar Spanje en tijdens de lange reis absorbeerde de rum de houtsmaak en de zoetheid van de wijn die in de vaten was getrokken. Dit gaf de rum een geheel nieuw karakter. De drank werd erg populair in Spanje, zelfs zo erg, dat lokale drank producenten het als een bedreiging zagen voor hun eigen waar. Het werd zelfs verboden door de koning van Spanje. De Chinguirito stond ook bekend als Habanero, vernoemd naar de laatste stop op de weg terug van de Nieuwe Wereld naar Spanje: Habana in Cuba. Aldus vertelt de legende die op de achterkant staat van een fles El Ron Prohibido Habanero.