https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

dom benedictine


DOM Benedictine

Bénédictine is ontstaan in de Abdij van Fécamp dankzij de monnik Dom Bernardo Vincelli in de Renaissance. De Abdij lag in de regio Normandië. De monnik ontwikkelde een elixer van 27...


Meer info


verschillende kruiden die zelfs in de smaak viel bij de Franse Koning Frans I. Het receptuur van de elixer raakte tijdens de Franse Revolutie bijna verloren, totdat een welgestelde man een manuscript kocht uit de 16e eeuw, waarop het recept bleek te staan. Het manuscript kwam in een bibliotheek te liggen, waar uiteindelijk Alexandre le Grand in 1863 het recept bij toeval terugvond. Hij kreeg het voor elkaar het recept te reproduceren, wijzigde het licht en kwam met de naam Bénédictine. In 1882 werd de vraag naar de Bénédictine zo enorm groot dat Alexandre le Grand een nieuw pand liet bouwen. Het moest volgens hem iets unieks en impossants worden. Het werd uiteindleijk een museumpaleis aan de voet van de rotsen in Fécamp. Tegenwoordig wordt de kruidendrank nog in datzelfde gebouw geproduceerd.