Amerikaanse wijn

Wanneer men spreekt over Amerikaanse wijn dan is de kans groot dat deze vervaardigd is in het zonovergoten CaliforniŽ. Op het gebied van Californische wijnen behoort de zinfandel tot de absolute favorieten, maar men laat zien ook zeker heerlijke wijn op basis van andere druifsoorten te vervaardigen. Ga op zoek naar jouw favoriete soort en koop Amerikaanse wijn voordelig online.


Meer info

Californische wijnen


Californische wijnen omvatten het overgrote deel van het totale landelijke volume wat geproduceerd wordt. Verder behoort de Verenigde Staten tot de top wanneer gekeken wordt naar de geproduceerde hoeveelheid. In CaliforniŽ zijn verschillende klimaatsoorten terug te vinden, waardoor diverse druivenrassen goed kunnen groeien. De warme dagen en koele nachten zorgen voor uitstekende omstandigheden om de druiven optimaal te laten ontwikkelen.

De druiven, zoals de pinot noir en sauvignon blanc, staan veelal aangeplant in de kustregio's zodat deze kunnen profiteren van de verkoeling van de zee. Bekende blauwe druivensoorten, zoals de zinfandel en cabernet sauvignon, zijn vaker terug te vinden in het warmere binnenland. Waar voorheen de voornaamste focus gelegd werd op de druivenrassen, heeft men nu meer aandacht voor het terroir zoals in de klassieke wijnlanden. Bij de aanplant van nieuwe druivenstokken wordt beter rekening gehouden met de ligging van de wijngaard en de bodemsamenstelling, in vergelijking met vroeger.

Amerikaanse wijn kopen


Amerikaanse wijn kopen doe je voordelig online via de webshop van DrankDozijn. Ontdek nu zelf waarom het land van de onbegrensde mogelijkheden zo hoog staat aangeschreven op de internationale wijnkaart. Het zijn voornamelijk Californische wijnen, met zorg vervaardigd onder optimale omstandigheden, die de liefhebber weten te boeien. Op het gebied van Amerikaanse rode wijn is het de zinfandel die uitstekend wordt ontvangen, maar de wijnboeren laten ook zien heerlijk wijn op basis van andere druifsoorten te kunnen vervaardigen.