https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

C˙ Dhub, komt uit het Gaelic en betekent "zwarte hond". De legende vertelt dat de heks van Laggan in de bossen van Gaick in de Higlands opgejaagd werd door zwarte honden en de bossen in...


Meer info
moest vluchten om haar geest te redden. In die bossen stond een distilleerderij die, in herinnering van de legende, een single malt whisky, Loch Dhu genaamd, op de markt bracht. De prodcutie hield geen stand en op veler verzoek heeft een Deense firma Mac Y, besloten om een zwarte whisky op de markt te brengen, die inspeelt op de legende. Deze moest nog wel ontwikkeld worden. Ge´nspireerd door klanten, door de schitterende omgeving van de Highlands en met de oude folklore van "The Forest of Gaick", was er met de hulp van dezelfde distilleerderij in deze bossen een black whisky geboren. Tot nu toe is dit de enige, door karamel en siroop gekleurde zwarte whisky, die na het verdwijnen van de Loch Dhu op de markt is gebracht.