Don Julio González zag op jonge leeftijd al een unieke mogelijkheid om luxe tequila te maken. Met niets dan alleen zijn ontembare passie stapte hij naar een lokale rijke zakenman om...


Meer info
een lening te vragen. De zakenman zag potentie in deze jonge man met zijn visie en drive om te slagen en leende hem het geld om een distilleerderij op te richten. Don Julio richtte zich vooral op kwaliteit, zo plantte hij de agave planten verder uit elkaar, zodat deze beter konden groeien en selecteerde hij alleen de meest sappige gedeeltes, waarna alles langzaam werd geroosterd in 72 urige cyclus. De resulterende tequila was zachter, rijker dan andere en de kwaliteit was onvergelijkbaar. Qua flesontwerp stapte hij ook af van een tequila traditie. Waar normale flessen altijd groot en lang waren en meestal onder de tafel werden gezet, ontwierp Don Julio een fles die zijn creatie eer aandeed. Een korte fles die als pronkstuk op tafel gezet kan worden. En met de fles op tafel kan iedereen elkaar ook nog aankijken.