Bottega is in 1977 opgericht door Aldo Bottega en wordt momenteel geleid door de jongste telg van de familie, zijn achterkleinzoon, Sandro Bottega. Nabij dé hoofstad op het gebied van Prosecco liggen de wijngaarden van Bottega. De gunstige ligging in de heuvels tussen de Dolomieten en Venetië, is uitermate geschikt voor een goede kwaliteit aan druiven, hetgeen terug te vinden is in de Prosecco's, grappa's en likeuren die Bottega vervaardigd.


Meer info

Historie


In de jaren 50 van de vorige eeuw raakte Aldo Bottega geďnspireerd door de wijnhandel van zijn vader en verbreidde zijn horizon ook naar de grappa. Na een stage bij de master distillers van Conegliano heeft hij zijn eigen distillery opgericht. Deze distillery kreeg in 1977 een nieuwe locatie en een nieuwe naam; Distilleria Bottega.

 

Bottega Broers


Na de dood van Aldo kreeg zijn zoon Sandro de leiding over het bedrijf met hulp van zijn zus Barbara en broer Stefano. Onder de leiding van Sandro werd Bottega populair door een distillatieproces van Grappa waardoor deze minder alcohol bevatte en dus milder en fijner was dan andere Grappa's tot dan toe.

 

Bottega S.p.A.


In 2013 is Distilleria Bottega omgedoopt tot Bottega S.p.A., maar de aandelen zijn nog altijd exclusief in handen van Barbara, Sandro en Stefano Bottega. Inmiddels is Bottega S.p.A. een wereldberoemd merk en niet meer weg te denken uit het assortiment.