Oude jenever

Oude jenever wordt op authentieke wijze vervaardigd en het succes van deze dranksoort heeft zich met de loop der jaren uitgebreid tot ver buiten de landgrenzen. Met name in Amerika heeft jenever, ook wel genever genoemd, naam verworven. Hedendaags zijn er nog steeds verschillende bekende merken terug te vinden in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Op zoek naar een oer-Hollandse borrel? Zoek dan niet verder en bestel uw oude jenever online.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Oude genever: de internationalisering van jenever


In een ver verleden maakte verschillende distilleerderijen de oversteek naar de Verenigde Staten met hun genever, waar zij dit actief promootten. Oude genever speelde een belangrijke rol in de opkomst van de Amerikaanse cocktailcultuur in de negentiende eeuw en tot op vandaag de dag zijn enkele merken nog steeds terug te vinden in dit land. Ook op de Nederlandse markt doen verschillende distilleerderijen het uitstekend. De genevers van Zuidam zijn hier een fraai voorbeeld van.

Van oudsher wordt jonge jenever in Nederland puur gedronken in een klein borrelglaasje, maar door de jaren heen heeft dit distillaat zijn veelzijdigheid laten zien: er kunnen namelijk ook heerlijke mixdrankjes of cocktails mee worden gemaakt. Vandaag de dag is oude jenever nog steeds terug te vinden in de (internationale) bartender scene. Bent u overtuigd en wilt u dit prachtige distillaat (verder) ontdekken? Bekijk dan het aanbod en kies voor een fles van een van de bekende merken of laat u verrassen door de ambacht van een kleinere craft distilleerderij. Oude jenever symboliseert de eeuwenoude ambacht die Nederland rijk is, waardoor dit niet te vergelijken is met de nieuwere, jonge jenever. Ervaar nu zelf de verschillen.

Oude jenever cocktails: ontdek de mogelijkheden

 
Oude jenever cocktails worden steeds populairder en zijn absoluut het proberen waard. Traditiegetrouw is het een drank die (gekoeld)in een klein borrelglaasje wordt gedronken, maar toch komen er veelvuldig smaakvolle cocktails voorbij waarin oude jenever een rol speelt. Onder andere de Old Ginger, een mix met ginger ale, limoen en ijsblokjes is er een die bij velen geliefd is. Maar oude jenever met tonic of bitter lemon zorgt ook voor een verrassende ervaring, wat gaat u proberen?