Jonge jenever

Jonge jenever is wellicht de bekendste soort van dit typisch Nederlandse distillaat, ondanks dat deze borrel pas veel later is ontstaan dan oude jenever. Het frisse karakter zorgt ervoor dat de drank bij velen geliefd is en daarnaast zorgt dit talloze mogelijkheden om hiervan te genieten; u kunt jonge jenever zowel puur drinken, mixen als in cocktails verwerken. Bestel uw jenever eenvoudig en voordelig online.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Jonge genever of jenever?


Jonge genever en jenever zijn beide benamingen die terugkomen op het gebied van deze dranksoort. Wanneer het distillaat afkomstig is uit Nederland of BelgiŽ dan kan dit jenever of genever worden genoemd, naar gelang de voorkeur van de producent. Waar oude jenever van oudsher bereid wordt met een deel moutwijn, is dit bij jonge jenever over het algemeen relatief beperkt. Er mag maximaal 15% moutwijn worden gebruikt in het productieproces, waarbij 1,5% het minimum is.

Ondanks dat er in de productieproces van jonge jenever gebroken wordt met oude tradities, doordat moutwijn grotendeels wordt vervangen, blijft deze dranksoort ontzettend geliefd. Ketel 1 is een van de hedendaagse grote namen die bekend is geworden met hun jonge jenever. De productie van deze dranksoort vindt plaats via een kolomdistillatie, waarmee alcohol in een continue proces vervaardigd wordt. Dit gebeurt een stuk efficiŽnter dan wanneer jenever op de 'oude' wijze wordt vervaardigd.

Jonge jenever mixen


Jonge jenever mixen, bent u hier bekend mee? De veelzijdigheid van jenever als distillaat zijnde komt pas ťcht naar voren wanneer dit in de mix gebruikt wordt. Vooral een combinatie met Coca-Cola, ginger ale of bitter lemon is er een die bij velen in de smaak valt. Mixt u liever met andere (fris)dranken? Ook dit is mogelijk. Het frisse karakter van de drank zorgt er voor dat hier op uiteenlopende mogelijkheden van genoten kan worden. Ga op zoek naar de samenstelling die het best bij u past.