Writers Tears Pot Still 70cl - online kopen

Writers Tears Pot Still 70cl - online kopen

24,95

Writers Tears Pot Still is een Ierse whiskey. Deze whiskey is in ere gemaakt aan de goede schrijvers en dichters door de eeuwen heen. De meeste of misschien ook wel alle schrijvers hebben wel eens last gehad van schrijversblok. Vele zochten een troost in de zogenoemde "The Water of Life" tijdens dit verschijnsel. Het is een Iers gezegde dat wanneer de schrijver huilt, hij tranen van whiskey laat.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Prijsklasse
tot 25
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Pot Still
Land
Ierland
Kleur
Goudbruin
Geur
Honing met een vleugje kruiden
Smaak
Kruidig, honing, citrus, turf
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar

 

Het produceren van Pot Still whiskey is een stijl die veelvuldig voorkomt in Ierland. Pot Still whiskey wordt gemaakt op basis van een mix tussen vermoute en onvermoute gerst. Dit zorgt voor een typisch pot still karakter; kruidig en licht zoet.  Traditionele namen uit Ierland, zoals Jameson en Red Breast gebruiken deze manier van produceren. Nieuwe namen, zoals Green Spot, hanteren eenzelfde methode om de markt van een breder aanbod in Pot Still whiskey te voorzien.

Whiskey uit Ierland, bekend om de vaak zachte en lichte smaak. Dit gaat gepaard met florale tonen, een zuurtje, vanille en tonen van (gedroogd) fruit. Zolang als bekend is schrijven de Ieren whiskey op hun eigen manier. Door de grootschalige emigratie in de 17e eeuw, van Ieren die hun geluk gingen beproeven in Amerika, is de kunst van het whiskey maken meegenomen. Dit geldt ook voor de schrijfwijze in Ierland.. Ierland staat, samen met Schotland, bekend als dé grondlegger van de godendrank.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel