Wild Turkey 13 years Distiller's Reserve 70cl - online kopen

Wild Turkey 13 years Distiller's Reserve 70cl - online kopen

59,95

Wild Turkey 13 years Distiller's Reserve is een van de zeldzamere bottelingen van het merk. Oorspronkelijk was deze botteling bedoeld voor de Japanse markt. De bourbon heeft gerijpt op vaten welke helemaal onderin een magazijn zijn bewaard. Op deze manier kunnen de vaten niet worden bloot gesteld aan warmte van bovenaf. Volle en zoeten smaken zijn proefbaar. Laat de bourbon even rusten in het glas zodat deze zich kan openen.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Merk
Categorie
Bourbon whiskey
Land
Amerika
Leeftijd
13
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
45,50 %
Status
Direct leverbaar
 

In 1964 bepaalde het Amerikaanse Congres dat een Bourbon Whiskey aan een aantal criteria moest voldoen: 1) het moet in Amerika worden gemaakt, 2) het moet voor minstens 51% uit mais bestaan, 3) het mag gedistilleerd worden tot maximaal 80% alcohol, 4) het moet voor 100% natuurlijk zijn en 5) het moet in nieuwe gebrande eiken vaten rijpen.   Voor Straight Bourbon gelden nog enkele aanvullende eisen, zo moet deze minstens twee jaar hebben gerijpt. Indien hij minder dan vier jaar heeft gerijpt, dan moet de leeftijd expliciet op het etiket worden vermeld.

Amerikaanse whiskey wordt door het gehele land heen geproduceerd. Of het nu gaat om bourbon of whisky op basis van mais of rogge, Amerikaanse whiskey is verassend fijn en complex. Grote namen zoals Jack Daniels, Jim Beam, Wild Turkey en Four Roses komen hier vandaan.  In Amerika wordt whisky gemaakt op zowel maïsbasis, evenals op roggebasis. Het bekendste uit Amerika is de bourbon, welke uit minimaal 51% maïs moet bestaan. Amerikaanse whiskey staat over het algemeen bekend om de zoete smaken, het toegankelijke karakter en de licht gekruide invloeden.

Austin Nichols & Company was een delicatessengroothandel die in New York was gelegen en in 1855 is opgericht. Na de afschaffing van de drooglegging in de Verenigde Staten besloot de toenmalig directeur Thomas McCarthy zijn assortiment uit te breiden met sterke drank en wijn. Hij liet andere bestaande distilleerderijen rye whiskey en bourbon voor de groothandel produceren. Pas in 1970 breidde het bedrijf deze activiteit uit door de Old Moore Distillery in Lawrenceburg over te nemen. Deze distilleerderij werd geleid door de gebroeders Ripy en waren de grondleggers van het merk Wild Turkey. De hoge kwaliteit van hun whiskeys zijn te danken aan Jimmy Russel, de master distiller die al sinds 1954 in de stokerij werkzaam was.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel