The Feathery Blended Malt 70cl - online kopen

The Feathery Blended Malt 70cl - online kopen

33,50

The Feathery Blended Malt is een product afkomstig van The Spencerfield Company, producten van Sheep Dip en Pig's Nose. Feathery Blended is een mengeling van whisky afkomstig uit de Highland regio; Glendronach, Glengoyne en Tamdhu worden genoemd. Dit geldt ook voor Glenfarclas. Verwacht een zachte, doch rijke whisky met de nodige hints van sherry.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Merk
Categorie
Blended Malt
Land
Schotland
Regio
Highland
Kleur
Roodbruin goud
Geur
Toetsen van sherry en noten
Smaak
Vol, zoet, sherry, fruit
Verpakking
Koker
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar
 

Een Blended Malt, ookwel Vatted Malt genoemd, is het vermengen van twee of meerdere Single Malt whisky's in één eindproduct. Op deze manier kunnen Single Malts, afkomstig van verschillende distilleerderijen uit Schotland samengevoegd worden.   Het grote verschil tussen een Blended Malt en een Single Malt is het wel of niet mogen gebruiken van Single Malt whisky van verschillende distilleerderijen. Bij een Blended Malt mag dit wel, bij een Single Malt mag dit niet.

Schotse whisky geniet wereldwijd aanzien, waarbij de grootste namen hun roots hier hebben liggen. Wat te denken van Ardbeg, Lagavulin, Laphroaig of Glenlivet? Of het nu Single Malt of Blended whisky is, Schotse whisky is het ontdekken waard.  Schotland staat bekend om het produceren van karakteristieke en smaakvolle whisky. De samenstelling van het karakter van een distilleerderij hangt af van vele factoren; het klimaat, graan, zuiver water, turf etc. Meer dan 100 jaar geleden begon men met de de export, waardoor het nu wereldwijd bekend is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de hoogste concentratie distilleerderijen herbergt.

De Highlands in Schotland is één van de grootste regio's op het gebied van whisky. Binnen deze regio heerst een grote diversiteit aan handelsmerken en stijlen die men terugvindt in de whisky.  Van rijke en volle smaken naar juist heel licht en floraal, uit deze regio komen bottelingen voort die onder verschillende smaakprofielen te scharen zijn. Bekende namen uit de Higlands regio zijn Glendronach, Glenmorangie, Tomatin en Dalmore.

The Feathery wordt geproduceerd door dezelfde distilleerderij die Sheep Dip en Pig's Nose produceert. The Feathery is vernoemd naar golfballen uit de 17e eeuw. Dit waren zakjes van leer gevuld met veren.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel