The Feathery Blended Malt 70cl - online kopen

€31,50

The Feathery Blended Malt is een product afkomstig van The Spencerfield Company die al enige bekendheid genoot van de merken Sheep Dip en Pig's Nose. Het is een echte blended malt die bestaat uit de malts van Glendronach, Glenfarclas, Glengoyne en Tamdhu en is volledig op sherryvaten gerijpt.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Prijsklasse
25 tot 50
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Blended Malt
Land
Schotland
Regio
Highland
Kleur
Roodbruin goud
Geur
Toetsen van sherry en noten
Smaak
Vol, zoet, sherry, fruit
Verpakking
Koker
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Schotland is grofweg in te delen in 3 grote whiskyregio's, te weten, de Highlands, Lowlands en de eilanden. De Highlands vormen de tweede grootste whiskyregio en beslaat een gebied van het noorden van de Lowlands tot de Orkney-eilanden, met uitzondering van Islay en Campbeltown. De Highlands kan verder weer worden onderverdeeld in Eastern, Western, Southern en Northern Highlands.

The Feathery wordt geproduceerd door dezelfde distilleerderij die Sheep Dip en Pig's Nose produceert. The Feathery is vernoemd naar golfballen uit de 17e eeuw. Dit waren zakjes van leer gevuld met veren.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel