Royal Brackla 21 years 70cl - online kopen

Royal Brackla 21 years 70cl - online kopen

€270,00 €220,00 Max. 1 per order

Royal Brackla 21 years betreft de oudste botteling van het merk. De rijping vond plaats op sherry vaten, waardoor smaken van pure chocolade, anijs en zoete bessen te onderscheiden zijn. Het aroma doet denken aan vanille en fruit. Chocolade, gecombineerd met kruiden, is de meest promiment aanwezige smaak. In de afdronk vindt men sponscake, cacao, room en meer chocolade.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Prijsklasse
100 en hoger
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Schotland
Regio
Highland
Leeftijd
21
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Beperkt leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Schotland is grofweg in te delen in 3 grote whiskyregio's, te weten, de Highlands, Lowlands en de eilanden. De Highlands vormen de tweede grootste whiskyregio en beslaat een gebied van het noorden van de Lowlands tot de Orkney-eilanden, met uitzondering van Islay en Campbeltown. De Highlands kan verder weer worden onderverdeeld in Eastern, Western, Southern en Northern Highlands.

Royal Brackla wordt in de Highland regio van Schotland geproduceerd, op het landgoed van het gelijknamige kasteel. De distilleerderij wordt geleid door John Dewar & Sons ltd, de merknaam is in handen van Bacardi.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel