Old Overholt Rye 1ltr - online kopen

Old Overholt Rye 1ltr

Old Overholt Rye 1ltr - online kopen

€29,95 Max. 1 per order

Old Overholt Rye is een verassende combinatie tussen zoetigheid en rook. Veel tonen van honing en specerijen, aangevuld door rook.

Inhoud
1ltr
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Prijsklasse
25 tot 50
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Rye Whisky
Land
Amerika
Kenmerk
Rye/Corn
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar

 

In 1964 bepaalde het Amerikaanse Congres dat een Bourbon Whisky aan een aantal criteria moest voldoen: 1) moet in de VS worden gemaakt; 2) moet worden gewonnen uit een granenmix met minstens 51% rogge; 3) tot een alcoholgehalte van maximaal 80% vol mag worden gedistilleerd; 4) voor 100% natuurlijk moet zijn; 5) de whisky moet in nieuwe, geschroeide vaten van Amerikaans eiken worden gerijpt.

Ierse immigranten die de oversteek maakte naar Amerika, hebben de kunst van het whiskey maken met zich meegenomen. In Amerika wordt whisky gemaakt op zowel maïs basis, evenals op rogge basis. Het bekendste uit Amerika is de bourbon, welke uit minimaal 51% maïs moet bestaan.

Old Overholt is een whiskymerk dat valt onder Beam Suntory en wordt gemaakt in de Jim Beam distilleerderij. Deze rogge whisky vindt zijn oorsprong in Broad Ford, Pennsylvania en stond bekend als Monongahela. Old Overholt is opgericht in 1810 en is vernoemd naar Abraham Overholt, een boer, distilleerder en opa van Henry Clay Frick, een Amerikaans industrieel.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel